fbpx
X

Felloo treedt toe tot ICT-Fund

Persbericht

Amsterdam, Almelo, Woudenberg, 1 december 2017 – Felloo, ICT Fund en Uneric hebben eind november een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee Felloo toetreedt tot ICT-Fund.

Partnership tussen Felloo en ICT Fund
Het IT- Cloud bedrijf Felloo is overtuigd van de grote voordelen van ICT Fund. “Door het unieke concept van ICT-Fund kunnen wij niet alleen onze Cloud diensten financieren, wat elders steeds moeilijker wordt. Maar wellicht het belangrijkste: het geeft ons eigenlijk de mogelijkheid om op een gecontroleerde manier onbeperkt te groeien” aldus Enrico Grobben, Directeur van Felloo, die daar aan toevoegt: ”Voor onze klanten is het van belang te weten dat Felloo zich hiermee van financiële armslag heeft verzekerd waardoor continuering van haar dienstverlening voor lange tijd gegarandeerd is”.

Het unieke ICT-Fund concept
“Het vernieuwende aan ICT-Fund model is dat niets meer gefinancierd wordt op basis van apparatuur, maar alles op basis van contracten. Het fonds financiert contracten met een looptijd van 12 tot 72 maanden, die financierbare kasstromen opleveren, ongeacht de onderliggende apparatuur”, zegt Frederik Wegener Sleeswijk, directeur van ICT-Fund. De financiering zorgt ervoor dat de ICT-leverancier zijn inkoop- en transitiekosten kan bekostigen, waarna zijn klant maandelijks een bedrag betaalt om de ICT-apparatuur of -diensten te kunnen gebruiken. Wegener Sleeswijk: “Wij zijn erg blij dat Felloo is toegetreden tot ICT-Fund en we zien uit naar een succesvolle samenwerking.”.

Partnership model
Om het ICT-Fund concept en het financieren van contracted cash flow mogelijk te maken zijn verschillende partners noodzakelijk. Uneric coördineert en automatiseert via haar applicatie MijnBackOffice het dagelijks contact tussen de verschillende partijen en verzorgt de waarborgen waardoor financiers inzicht en zekerheid verkrijgen over de onderliggende kasstromen. “Uneric vervult via MijnBackOffice de regiefunctie in de financiële en administratieve processen. Deze basis aangevuld met onze specialistische markt en financieringskennis geeft onze klanten eigenlijk de beschikking over een eigen in-house financieringsmaatschappij”, zegt Bauke Portanje, Directeur van Uneric Group.

Over Felloo:
Felloo is een landelijke, onafhankelijke totaalaanbieder op het gebied van cloud communicatie. We zijn gespecialiseerd in cloud oplossingen zoals telefonie, werkplekken, connectivity, printing en beveiliging. We hebben een ruim klantenbestand wat varieert van zakelijke dienstverlening tot aan zorginstellingen. Wij adviseren bedrijven bij het maken van de juiste keuze voor hun communicatievraagstuk en ontzorgen ze daarin volledig. www.felloo.nl en www.felloodental.nl

Over ICT-Fund:
ICT-Fund is een spin-off van het succesvolle C-Fund dat in 2014 is opgericht en met name printapparatuur en documentmanagement diensten financiert. ICT-Fund is beschikbaar voor een beperkt aantal vendoren in de ICT-markt, waarbij gekeken wordt naar spreiding zowel in activiteiten als in eindklanten. Zo wordt het risico gespreid, wat aantrekkelijk is voor de funder. In het fonds worden kasstromen van verschillende debiteuren gefinancierd. Er wordt gewerkt met een toetredingsmechanisme voor een beperkt aantal leveranciers die actief zijn in het sluiten van B2B-contracten in de ICT markt. ICT-Fund beschikt over een financieringskapitaal van 60 miljoen euro (afkomstig van Delta Lloyd), waarvan inmiddels al een flink bedrag is uitgeboekt. Voor meer informatie zie www.ict-fund.nl.

Over Uneric:
Uneric Group is partner van ICT-Fund en verantwoordelijk voor de verkoop en de back office organisatie van ICT-Fund. Het MijnBackOffice systeem maakt een gecontroleerde en geautomatiseerde verwerking van de operationele processen mogelijk. Zo wordt gezorgd voor een eenduidige interface, met een leverancier-eigen look and feel, waardoor deze feitelijk de beschikking krijgt over een eigen “in house” financieringsmaatschappij. Zie www.mijnbackoffice.nl