fbpx
X

Weet jij talent te vinden én te behouden: 3 praktische tips met bewezen resultaat

Dan vind je eindelijk die getalenteerde professional voor je bedrijf, sta je alweer voor de volgende uitdaging: hoe werk je productief en efficiënt samen?En dan bij voorkeur op zo’n manier dat iedereen toegevoegde waarde kan leveren en gelukkig van zijn baan wordt. Want dat is immers de beste manier om talent binnen te houden. Met onderstaande tips ben je direct een eind op weg…

De tips

Tip 1 Accepteer de wensen van de nieuwe generatie

Bedrijven hebben moeite met het aannemen van nieuw personeel, er is immers volop krapte op de arbeidsmarkt. Eén van de oplossingen om mensen binnen je bedrijf te krijgen is de mogelijkheid om flexibel werken aan te bieden. Deze nieuwe generatie medewerkers kijkt immers niet meer op van wisselen tussen vestigingen en devices. Sterker nog, het is de norm geworden. Onderweg, op de zaak, in het buitenland of thuis, men werkt anyplace, anytime, anywhere.

Tip 2 Begrijp je mensen

Thuiswerken is bij veel bedrijven normaal geworden. De gestegen verwachtingen van personeel vragen om een flexibele ict-infrastructuur. Toegang tot essentiële bestanden en programma’s waar en wanneer je wilt zijn van levensbelang voor de groei van elke organisatie. De eisen rondom de moderne, vrije werkplek nemen toe. Toch biedt dit ook kansen, wanneer je dit slim aanpakt en goed uitvoert werk je kostenbesparend, verhoog je productiviteit én ben je als bedrijf gemakkelijk schaalbaar.

Tip 3 Laat de cloud voor je werken

In deze tijd krijg je te dus maken met flexwerkers, zzp’ers en thuiswerkers. Dat levert je ook meteen een uitdaging op rondom je bestanden. Wat in elk geval niet werkt is bestanden over en weer sturen. Dat is vragen om fouten, alleen al omdat mensen onbewust in verschillende versies gaan werken. Doe het anders, denk aan de cloud: die is altijd voor iedereen toegankelijk. Zie de cloud als een netwerk van servers. Door de digitale werkplek te verplaatsen naar een eigen cloud gebruik je enerzijds de functionaliteiten van kantoor, inclusief alle documenten, applicaties en bedrijfssoftware. En anderzijds werk je slim, snel en realtime met elkaar samen. Uiterst professioneel, uiterst productief. Met de cloud geef je medewerkers de mogelijkheid om te groeien en stimuleer je talent om te blijven. Onze conclusie? Verhoog de mogelijkheden tot flexibiliteit, begin met de werkomgeving.

Neem contact op

Een blog is slechts een klein berichtje dat je helpt om anders naar zaken te kijken. We gaan graag het gesprek met je aan, specifiek gericht op jouw werkomgeving of bedrijf. We kijken uit naar je bericht.